zondag 14 mei 2017

Molendag 13 mei

Molendag is verlopen zoals kon worden verwacht. Afgezien van de krachtstroomvoorziening voor het elektrische fornuis om pannenkoeken te bakken. De krachtstroom uit de molen was ontmanteld en nog niet ge├»nstalleerd in de nieuwe meterkast in de Stoom. Aardige buurman kwam dat even snel verhelpen. Meer dan een handvol molencomit├ę-leden hebben vervolgens toeristen en dorpsgenoten van heerlijke pannenkoeken voorzien. Het weer was niet bijster mooi, maar toch was er door de dag heen aanloop en er stapte zomaar een groep van meer dan twintig man van de fiets af. Geschat zijn er 70 mensen op bezoek geweest. Opmerkelijk was een gepensioneerd echtpaar met superlage driewiel-ligfietsen en aanhanger die al drie weken met een tentje onderweg waren vanuit Noord Frankrijk. Ze hadden de kou met de ijsheiligen nog meegemaakt en ze waren op weg naar Noord Nederland, Noord Duitsland, Denemarken en misschien nog Zweden om half augustus weer thuis te zijn in Noord Frankrijk. Toen 's middag twee stoere motorrijders afstapten om met veel interesse uitleg over de Stoom en de molen te krijgen, kwamen juist tientallen andere coureurs langs die de molenaar met hun motorlawaai overstemden. Zo kregen zij ook een beetje mee hoe het is aan de IJsseldijk.

Met de Stoom is honderd kilo tarwe voor veevoer gemalen door Bert Hanekamp en Robin van Katwijk. Nu heeft de Stoom voor hen ook geen geheimen meer
Omdat de koningsspil van de windmolen zo piepte is die door Robin uit het werk gezet. Zo kon er tenminste nog wel worden gedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten