dinsdag 30 december 2014

2014 terugblik: het bezoek

De bezoekersaantallen van Nationale Molendag in mei en Open Monumentendag in september waren niet spectaculair. Het lijkt er op dat er een gewenningsproces gaande is. Gelukkig hebben we nu Flod, het fantastische winkeltje in de Stoom. Dat levert weer meer aanloop en reuring op.Open monumentendag stond in het teken van oude vervoermiddelen

De inschrijvingen in het gastenboek zijn altijd hartverwarmend. Zoals een grootouderpaar met kleinkinderen dat 49 jaar geleden trouwfoto's op de molen maakte. Een ander paar was voor dit doel 35 jaar geleden hier geweest en nu weer teruggekomen.
De bezoekers kwamen van overal: Canada, Duitsland, Spanje, Nepal, België, Italië met kerst "natale 2014", Zweden, Zuid Afrika, Hawaï: "we have never been inside of a mill"
Juist het draaien en open zijn op de beide kerstdagen en tussen kerst en nieuwjaar levert altijd dankbaar bezoek op, omdat de molen van Veessen dan echt de enige in de omgeving is die open is en draait.  Dat geldt ook voor zomaar een doordeweeks moment 's avonds. Bezoekers schrijven dan "onverwacht" of "unieke ervaring" in het gastenboek vanwege de aangename verrassing dat ze een draaiende molen konden bezichtigen. "Nou dat was vet cool zeg!" aldus Elisa en Anouk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten